شرکت فنی مهندسی سامان

امروز پنج‌شنبه 20 اردیبهشت 1403
ساعت 22:16
 

 پیشینه و پیدایش استاندارد KNX



استانـدارد بین‌المللی KNX/EIB توسط موسسه KNX در سال 1997 جـهت پیاده‌سازی و اجرای ساختمان هوشمند شکل گرفت، پس از پشت سر گذاشتن 25 سال سابقه با ارتباطی ساده، عملی و اصـولی بین تجهیزات الکترونیکی ساختـمان هم‌اکـنون به عنوان مطرح‌ترین و محبوب‌ترین پروتکل استاندارد باز در زمینه سیستم‌های اتوماسیون خانگی محسوب می‌گردد. در حال حـاضر بیـش از 200 شـرکت معتـبر در جهـان تحـت پروتـکل KNX تجهـیزات هوشـمند خـود را اعم از سیستم‌های کنترل روشـنایی، کنترل پرده برقی، تهویه مطـبوع، سیستم‌های صوتی، سیـستم‌های درب بازکـن، سیستم اینترکام و سیستم‌های امنیتی و … به مشتریان ارائه می‌دهند.
فنی و مهندسی سامان از معتبرترین شرکت‌های ایرانی دارای استاندارد KNX در ایران می‌باشد. امکان استـفاده از هوشمند سازی در هر گونه مصـارف ساختمانی اعم از مسـکونی، اداری، ویلایی، تجـاری، هتل، مدارس و … جهت مدیریت ایده آل برای کاهـش مصرف انرژی، سرعت بالای ارسال و دریافت اطلاعات، قابلیت کنترل از راه دور به وسیـله تلفن و اینترنت، افزایـش عمر تجهیزات و همـچنین قابلیت ترکیب برندهای مختلف با این پروتکل قابل اجراست.
سيستم KNX/EIB سيستمي هوشمند در زمينه نصب تجهيزات برقي ساختمان مي‌باشد که از طريق فناوري عملکرد خودکار و يا کنترل از راه دور، زندگي راحت، ايمن و منعطفي را ايجاد مي‌کند. شرط استفاده از اين سيستم، پيش‌بيني تجهيزات در مرحله نقشه‌کشي ساختمان مي‌باشد.
کارشناسان فنی و مهندسی سامان با آشنایی به اين سيستم تقريباً هرگونه دستورالعملي را مي‌توانند براي سيستم برنامه‌ريزي کنند. يک ويژگي مهم سيستم هوشمند KNX/EIB اين است که اين سيستم را مي‌توان در هر زمان بدون هيچ‌گونه خرابي و سروصدا گسترش داد. اگر عملکرد جديدي از سيستم انتظار رود اين مسئله به‌راحتي قابل برنامه‌ريزي خواهد بود.

قابليت‌هاي سيستم هوشمند

استفاده آسان از فن‌آوري يک قابليت بسيار مهم براي آن به شمار مي‌رود. يک فشار انگشت برابر است با اجراي سناريوهاي نوري. به کمک سيستم صوتي هوشمند در تمام اتاق‌ها و فضاها مي‌توان از موسيقي لذت برد يا عملکردهاي محافظت ساختمان و کاربر در برابر نور خورشيد در سمت جنوب ساختمان و يا قسمت‌هاي بيشتر نورگير را با يکديگر هماهنگ کرد.
مجموعه‌اي از راهکارها ،سطح امنيت را در هوشمند سازی ویلا و هوشمند سازی منزل مسکونی می‌توان افزايش داد. براي مثال، حسگرهاي دود را مي‌توان به سيستم هوشمند متصل نمود و در اين صورت و هنگامي که ساکنين در خواب هستند، اگر يکي از حسگرها آلارم بدهد مي‌توان اطمينان داشت که نه‌تنها ساکنين از خواب برمي‌خيزند بلکه چراغ‌هاي تمام اتاق‌ها روشن شده و پرده‌ها بالا مي‌روند تا راه‌هاي فرار باز شوند.
سيستم هوشمند همچنين در وضعيت امنيتي مي‌تواند حضور صاحب‌خانه را در منزل شبيه‌سازي کند. به اين ترتيب در طي روزها و شب‌هايي که ساکنين خانه غايب هستند (مثلاً در مسافرت هستند)، برخي از چراغ‌ها به‌طور تصادفي و در اتاق‌ها و فضاهاي مختلف روشن و سپس خاموش مي‌شوند تا سارقين از عدم حضور ساکنين منزل مطلع نشوند.
اين سيستم فوق مدرن امکانات کاربردي بسياري در اختيار کاربر قرار داده و حداکثر آسايش را براي بالاتر بردن استانداردهاي زندگي فراهم مي‌کند. امکاناتي که به‌طور مثال سالمندان و افراد کم‌تواناي جسمي را قادر مي‌سازد تا براي مدت طولاني، بدون نياز به ياري گرفتن از ديگران از عهده امور روزمره زندگي برآيند.

مزایای استاندارد KNX

- زمان نصب کوتاه با استفاده از سیستم نصب شبکه ای
- کاهش هزینه ها به دلیل مدیریت هوشمند مصرف انرژی
- کمترین هزینه جابه جایی چیدمان تجهیزات برای هرنوع تغیر کاربری در آینده
- کوتاه کردن زمان بازسازی و افزایش انعطاف پذیری سیستم
- ایمنی و امنیت(محافظت از کاربران ساختمان دربرابر دزدی و آتش سوزی و …)
- مانیتورینگ و عیب یابی آسان
- در قالب طرحهای زیبا مناسب برای هرنوع دکوراسیون داخلی
- استفاده از آخرین تکنولوژی در هوشمندسازی ساختمان (High Tech)
- بهینه سازی مصرف انرژی همراه با صرفه جویی ،بازده اقتصادی
- افزایش کارایی ،راندمان بالا
- امکان کنترل سیستم به صورت یکپارچه
- تعریف انواع سناریو های کاربردی و منطق های کنترلی
- استفاده از بستر های شبكه IP
- سرعت بالای ارسال و دریافت دیتا
- قابلیت کنترل از راه دور به وسیله تلفن و اینترنت
- ایمنی و امنیت بالا
-انعطاف پذیری بیشتر (تبدیلات و تغییرات ساده ) نسبت به پروتکل های مشابه
- افزایش عمر تجهیزات
- زیبایی و تنوع محصول ضمن تطبیق با هرنوع دکوراسیون